Xàtiva Unida presenta el nou butlletí sobre Educació
Ja pots descarregar el nou butlletí de Xàtiva Unida en el que expliquem les nostres propostes per a fer de Xàtiva una ciutat educadora.
Ja pots descarregar el nou butlletí de Xàtiva Unida en el que expliquem les nostres propostes per a fer de Xàtiva una ciutat educadora.
La situació de confinament produïda arrel de la Covid-19 ha produït que molta gent no haja pogut tindre cura de la seua segona residència a Bixquert i la resta de disseminats de la ciutat. A més, la temporada de cremes, que ja ha finalitzat, ha coincidit amb el confinament, de manera que residents i persones amb segones residències en aquestes zones no han pogut desfer-se d’aquestes restes o han hagut de llençar-les als contenidors de fem ordinari.
Per tal de solucionar aquesta problemàtica, des de Xàtiva Unida es proposa que l’ajuntament assumeixca la creació d’un servei de triturada de les restes de poda, be a través del préstec de trituradores domèstiques als residents, tal i com va començar a fer Ontinyent el passat mes de gener, o be a través de l’establiment de punts d’entrega i trituració de poda en espais rotatius als disseminats.
Així mateix, des de Xàtiva Unida també es demana a l’equip de govern que s’augmente el control dels abocaments irregulars, tan a les ubicacions de contenidors de residus domèstics als disseminats com en aquelles zones on es produeixen abocaments periòdics d’enderrocs. Cal recordar que el passat mes de febrer Xàtiva Unida ja va denunciar l’existència d’alguns abocadors d’escombraries, que encara no han sigut retirats a data de hui, com per exemple els situats prop de l’antiga fàbrica de Gregorio Molina.
No s’entén com l’Ajuntament no ha sol·licitat dues subvencions consecutives per a la millora de la xarxa d’aigües
Fa més d’un any Xàtiva Unida proposà a l’equip de govern del PSOE i CS l’elaboració d’un document per a planificar les sol·licituds d’ajudes provinents d’altres administracions i encara es troba paralitzat
El passat 15 de gener es publicava en el BOP la resolució de les subvencions per a la millora del cicle integral de l’aigua que atorga la Diputació de València dintre del Pla Reacciona. En la relació de municipis que han sol·licitat aquesta ajuda Xàtiva no apareix. Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha assenyalat que “novament tornem a viure la mateixa situació que es va produir, el passat mes de novembre, amb les ajudes que va resoldre la Generalitat per a la millora de les xarxes d’aigües municipals”. El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha indicat que “no s’entén com no s’ha sol·licitat, una vegada més, una ajuda d’aquest tipus”. La relació d’ajudes atorgades a uns 80 municipis valencians, sols per la Diputació, han arribat a ascendir en alguns casos a 100.000€. Sent aquestes unes aportacions necessàries a Xàtiva per a intervenir en la millora del canal de Bellús, en les xarxes número 1 i 2 corresponents al nucli antic, en els mateixos dipòsits del Bellvert…
Constants rebentades en el nucli urbà
En aquests moments les xarxes pertanyents al nucli antic estan patint greus rebentades incontrolades que estan provocant importants desperfectes en comunitats de propietaris i pèrdudes d’aigües de 60.000 metres cúbics diaris en punts determintats del nucli urbà.
La zona urbana del Carraixet continua sense un servei d’aigua potable municipal
Per altra banda, no es pot obviar que encara ens trobem amb determinades zones de la ciutat com és el cas del Carraixet que no compten amb un servei municipal d’aigua potable tot i que ens estem referint a una zona definida com a urbana.