Una vegada més es confirma que la ubicació del Centre de Salut II de Xàtiva al costat del CEIP Teresa Coloma fou una “ocurrència” del PSOE.

L’estudi impulsat per Cs d’altres alternatives per a la ubicació del Centre de Salut II continua paralitzat després d’un any d’haver-se aprovat.

El grup municipal de Xàtiva Unida ha informat que el passat 15 de gener l’Ajuntament va rebre el segon informe desfavorable de la Conselleria d’Educació respecte a la construcció del Centre de Salut II en els terrenys que avui ocupa part del pati escolar del col·legi Teresa Coloma. En aquest informe s’apel·la a la necessitat de complir amb les pertinents normatives urbanístiques, a més d’aconseguir el vistiplau de la Conselleria de Sanitat. Bàsicament aquest nou informe situa a l’ajuntament de Xàtiva en el punt de partida.

Segons la regidora Amor Amorós “prompte arribarem a l’equador d’aquesta legislatura i una de les grans promeses del PSOE continua empantanada per no admetre que aquesta proposta d’ubicació fou una ocurrència”. De fet, ara fa un any en sessió plenària el grup municipal de Xàtiva Unida va instar al govern municipal a reconsiderar el seu posicionament per no perdre més temps i facilitar la instal·lació d’un nou Centre de Salut a la ciutat com més prompte millor. En aquell ple la regidora de Xàtiva Unida indicà que “rectificar és de savis i reconsiderar la ubicació del Centre de Salut és la millor opció per als xiquets i xiquetes del Centre Educatiu, així com dels futurs usuaris i usuàries del Centre de Salut”. Malgrat que aquesta aportació el govern municipal optà per continuar amb el seu posicionament i un any després la Conselleria d’Educació continua donant la raó a l’AMPA del centre i a les opcions polítiques que defensem una ubicació més adient, respectuosa amb el present i el futur del CEIP Teresa Coloma i orientada al veïnat de la zona est de la ciutat i del seu nucli antic.

Un any després sense informe favorable i sense estudi sobre possibles alternatives

El Centre de Salut II de Xàtiva implica una inversió de 3 milions d’euros en la ciutat, una millora dels serveis sanitaris en un context d’extrema necessitat i creació de llocs de treball estable. Tanmateix, tots aquests motius han semblat no ser suficients per haver complit amb l’acord aprovat ara fa un any encaminat a estudiar i presentar alternatives a la ubicació proposada pel PSOE. En aquest sentit, el grup municipal de Cs com a membre del govern i partit proposant s’ha desentès d’aquella obligació, fa un any, adquirida en el ple municipal i a hores d’ara no ens consta cap gestió realitzada en aquest sentit.

Add Your Comment