Xàtiva Unida aposta per continuar assolint reptes en igualtat de gènere, dona i diversitat afectiva i sexual

• Volen previndre l’assetjament escolar i la lgtbifòbia amb polítiques educadores en diversitat sexual

• Impulsarà un pla municipal d’igualtat per incrementar la presència de la dona en tots els àmbits

Avançar en polítiques de promoció de l’autonomia de les dones i un impuls decidit cap a un pressupost municipal amb perspectiva de gènere són les línies que seguirà Xàtiva Unida en l’àrea de dona i igualtat, una regidoria que mai havia tingut la ciutat i que aquesta formació considera clau per garantir drets fonamentals.

Amb aquesta aposta de futur, els units volen impulsar un «Pla Municipal per la igualtat» encaminat a augmentar la presència de les dones en la vida política i social, prevenir les agressions sexuals, millorar la conciliació de la vida laboral i familiar. El pla contemplarà accions destinades a avançar en l’autonomia econòmica de les dones, que beneficiarà sobretot a famílies monoparentals sense recursos, i promourà també l’accés a l’habitatge i al mercat laboral.

Seguint la línia actual també es mantindrà la política d’actuació per als casos de violència de gènere i assetjament sexual, donant també un impuls definitiu al pressupost municipal en perspectiva de gènere.

Xàtiva Unida contempla també la necessitat d’aprofundir en polítiques educadores i formatives sobre la diversitat afectiva i sexual, a més del foment d’una «saludable visibilitat» de les persones lesbianes, gais, bisexuals, transsexuals i intersexuals (LGTBI) que camine cap a la normalització en tots els àmbits de la vida.

En aquest sentit Miquel ha manifestat que » malgrat ens semble que l’homofòbia estiga desterrada de les nostres vides, l’increment notable de delictes d’odi contra aquestes persones, ens indica que no és així». Miquel a aprofundit en la necessitat d’incrementar les polítiques en l’entorn de la Llei Valenciana LGTBI «Això és un altre repte col·lectiu que hem d’assolir com a ciutat amb futur, habitable i valenta»

El candidat a l’Alcaldia per Xàtiva Unida Miquel Lorente afirmava hui també que «hem assolit molts reptes en matèria d’igualtat de gènere i dóna i pel col·lectiu LGTBI, però encara ens queda molt per fer cosa que hem de fer junt amb col·lectius i persones implicades en aquests canvis que demana una societat moderna».