Les microempreses de la ciutat són les que més estan patint les conseqüències de la crisi.

Un 11% de les xicotetes empreses de la ciutat estan en risc de tancament.

Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha proposat la creació d’un factor diferencial, que amplie les ajudes provinents del Pla Reactiva i del Pla Resisteix, per a les microempreses locals que tinguen en nòmina un màxim de tres treballadores o treballadors. El portaveu municipal de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha assenyalat que “en aquests moments d’urgència per a moltes empreses de la ciutat l’Ajuntament no pot tornar a caure en els errors de la primera fase del Pla Reactiva”. De fet, en el primer Pla d’impuls econòmic municipal l’Ajuntament deixà d’injectar 1,5 milions d’euros destinats a la reactivació econòmica de les empreses de la ciutat. Enfront d’aquesta situació des de Xàtiva Unida es demana que l’equip de govern del PSOE i Cs fixe molt bé les línies d’ajuda en aquells sectors que més ho necessiten.

Tots els sectors s’han vist perjudicats per les restriccions provocades per la pandèmia

Tot i que l’impacte de la crisi és transversal a tots els tipus d’activitats, aquelles que estan vinculades a esdeveniments (robes festives, organització de celebracions, etc.) i les activitats formatives en xifres absolutes estan sent les més perjudicades junt amb l’hostaleria, les gestories, moda, perruqueria, salut i comerç. Per tant, Lorente ha indicat que “les noves ajudes que van a implantar-se des del municipi no poden tractar per igual situacions que són diferents”. Aleshores és més que evident la necessitat d’un bon diagnòstic per treure el màxim rendiment a les ajudes impulsades.

Xàtiva Unida instà a què l’Ajuntament facilite la renegociació dels lloguers per a tot l’any 2021

El passat dilluns en Junta de Govern s’instà al mateix alcalde perquè el consistori tinga una actitud més proactiva oferint-se com a intermediari en la renegociació dels lloguers per a tot l’any 2021. Per al grup municipal de Xàtiva Unida l’esforç per plantar cara a aquesta crisi no sols ha de recaure en les administracions i per això hi han conclòs que “ara més que mai s’ha d’afavorir l’ajust de preus o inclús possibilitar el retard pactat d’alguns pagaments per part dels principals llogaters de la ciutat, almenys fins al moment en què es normalitze l’activitat sanitària”.

Add Your Comment