No s’entén com l’Ajuntament no ha sol·licitat dues subvencions consecutives per a la millora de la xarxa d’aigües

Fa més d’un any Xàtiva Unida proposà a l’equip de govern del PSOE i CS l’elaboració d’un document per a planificar les sol·licituds d’ajudes provinents d’altres administracions i encara es troba paralitzat

El passat 15 de gener es publicava en el BOP la resolució de les subvencions per a la millora del cicle integral de l’aigua que atorga la Diputació de València dintre del Pla Reacciona. En la relació de municipis que han sol·licitat aquesta ajuda Xàtiva no apareix. Des del grup municipal de Xàtiva Unida s’ha assenyalat que “novament tornem a viure la mateixa situació que es va produir, el passat mes de novembre, amb les ajudes que va resoldre la Generalitat per a la millora de les xarxes d’aigües municipals”. El portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha indicat que “no s’entén com no s’ha sol·licitat, una vegada més, una ajuda d’aquest tipus”. La relació d’ajudes atorgades a uns 80 municipis valencians, sols per la Diputació, han arribat a ascendir en alguns casos a 100.000€. Sent aquestes unes aportacions necessàries a Xàtiva per a intervenir en la millora del canal de Bellús, en les xarxes número 1 i 2 corresponents al nucli antic, en els mateixos dipòsits del Bellvert…

Constants rebentades en el nucli urbà

En aquests moments les xarxes pertanyents al nucli antic estan patint greus rebentades incontrolades que estan provocant importants desperfectes en comunitats de propietaris i pèrdudes d’aigües de 60.000 metres cúbics diaris en punts determintats del nucli urbà.

La zona urbana del Carraixet continua sense un servei d’aigua potable municipal

Per altra banda, no es pot obviar que encara ens trobem amb determinades zones de la ciutat com és el cas del Carraixet que no compten amb un servei municipal d’aigua potable tot i que ens estem referint a una zona definida com a urbana.

Add Your Comment