·Del milió d’euros d’ajudes directes anunciat per a autònoms, comerç i pimes s’han adjudicat 140.657€. Sols un 14 % del pressupost del que s’han beneficiat 218 empreses.

·Dels 300.000€ anunciats per a ajudes directes per a adquirir material de protecció davant el Covid-19 s’han resolt 4.030€. Ni tan sols arribem a l’1 % del que s’havia disposat.

Estem davant d’un equip de govern que no deixa de demostrar-nos el poc impuls polític però també la poca capacitat de gestió a l’hora de pal·liar les dificultats econòmiques que està patint el teixit econòmic de la ciutat. Des de que es va anunciar el Pla Reactivem no hem parat d’escoltar noticies d’ajudes a les empreses i fotos en grans xifres que ara sabem que són sols això “grans xifres per a la foto”. Ajudes que han generat un gran treball administratiu i molta despesa publicitària però que a resultes no han arribat a qui ho necessita.

Un milió d’euros que anava destinat a ajudar a les empreses que per la pandèmia van haver de paralitzar la seua activitat i que s’han convertit en 7 comissions de valoracions, a raó d’1comissió per més (al nostre parer, un ritme molt baix)amb una mitja de 20.000€ per a uns 30 beneficiaris cada mes. En total 218 autònoms o xicotetes empreses que han rebut 140.000 €, des del 31 de juliol al16 de desembre.. I ara la pregunta és, a que anem a destinar els 859.343 € que no s’han resolt?

Amorós “Alguns autònoms han preferit deixar córrer esta ajuda per la gran complexitat que exigia el procés. El termini de sol·licitud d’estes ajudes era del 19 de juny al 17 de juliol, en eixe moment l’equip de govern PSOE-Cs ja podia saber que sols havien hagut 273 peticions, molt per baix del que s’havia pressupostat, si realment hi havia voluntat política d’arribar a les empreses podien haver introduït noves línies d’ajudes. També pense que es deuria d’haver reforçat el departament per a que les poques ajudes que s’han donat no hagueren tardat 5 mesos en resoldre’s. Estos temps necessiten d’actuacions molt més àgils.”

Respecte als 300.000€ destinats a ajudes directes per a adquirir el material de prevenció davant el Covid-19, ja va ser premonitori que la comissió de valoració es reunirà el 28 de desembre, perquè sembla una innocentada resoldre únicament 4.030 € per a 14 beneficiaris i tardar més de 7 mesos des de l’inici de l’expedient.

Lorente “Estes són ajudes molt importants per a la promoció econòmica de la ciutat, des de Xàtiva Unida pensem que la manera de treballar per al benestar de la ciutadania deu estar ben planificada i els objectius sempre deuen anar acompanyats d’indicadors per a necessàriament modificar el que corresponga. En aquest cas és evident queles ajudes no han arribat al propòsit de que les empreses pogueren afrontar la crisi econòmica de la millor manera possible. Més d’1.150.000€ que s’han quedat en el camí. Segons les últimes dades a Xàtiva hi ha 2.185 empreses i el 40% d’aquestes són de comerç i hostaleria. El pla Reactivem Xàtiva sols ha arribat a un 10% de les empreses. La nostra proposta és encetar una nova línia d’ajudes per al 2021millorant les bases i el procés per a complir objectius”.

Add Your Comment