Miquel Lorente: “Aprovar una modificació de l’ordenança de mobilitat permetent que patins i aparells similars puguen circular per les voreres ha estat un gran error”

El passat dissabte, en sessió plenària, s’aprovà per part dels regidors i regidores del PSOE i Cs una modificació de l’ordenança de mobilitat que permet que aquells vehicles sense motor (monopatins, patins i aparells similars) puguen circular per les voreres de la ciutat.

Enfront d’aquesta proposta des del Grup Municipal de Xàtiva Unida es va demanar que aquest assumpte no passes a aprovació donat que la legislació estatal en vigor -a la qual han d’adaptar-se les normatives municipals- especifica que les voreres són un espai «reservat» per a vianants, entenent a aquests com a «persones que transiten a peu» i també «els qui condueixen a peu un cicle o ciclomotor». El matís «a peu» per a aquests últims és important, perquè no permet circular amb bicicleta o en patinet per aquests espais exclusius per a vianants.

Segons Miquel Lorente “aprovar eixa modificació ha estat un gran error que s’hagués pogut evitar per part del govern”.  De fet, des de Xàtiva Unida ja es va informar, la setmana passada a l’equip de govern sobre el no encaix de la modificació proposada per la delegació de mobilitat amb l’article 121 de la Llei de Trànsit, Circulació i Seguretat Viària, tanmateix una vegada més s’ha fet cas omís.

Una modificació que no ha comptat amb la Mesa de Mobilitat

Per altra banda, des de Xàtiva Unida s’ha lamentat que aquesta modificació no haja comptat amb el consens de totes les opcions polítiques representades en el consistori. A més, la Mesa de la Mobilitat de Xàtiva, espai representatiu de tots els agents implicats en la mobilitat de la ciutat, tampoc ha estat convocada i per tant no s’han tingut en compte les seues possibles aportacions.

Segons Xàtiva Unida “S’ha perdut una oportunitat per intervenir amb més participació i rigor i, així poder aprofundir en una més mobilitat amable per a la ciutat. En canvi, aquesta modificació representa tot el contrari”.

Add Your Comment