La regidoria encapçalada per Ignacio Reig ni tan sols va presentar la sol·licitud per a les subvencions per a obres en matèria de proveïment d’aigua que concedeix la Conselleria d’Emergència climàtica i transició ecològica.

En el pressupost per a l’any 2021, aprovat en solitari pel PSOE i Ciudadanos, es consigna una quantitat irrisòria per a les canalitzacions i dipòsits d’aigua potable, a pesar de que una sentència judicial obliga a l’ajuntament a reparar-los.

El passat mes de setembre es va publicar la concessió de les Subvencions per a l’execució d’obres en matèria de proveïment d’aigua, sanejament i defensa contra inundacions de la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que concedeix un total de 1.928.106,9€ a més de 50 municipis valencians.

La ciutat de Xàtiva no apareix entre els municipis que reben la subvenció, però tampoc entre aquells que l’han sol·licitat i no la tenen concedida, ja que des de la regidoria encapçalada pel regidor Ignacio Reig no es van realitzar els tràmits pertinents per a sol·licitar-la. Açò suposa la pèrdua d’entre 10.000 i 60.000€ que haurien pogut anar a la renovació de la xarxa d’abastiment d’aigua potable, que es troba en mal estat tal i com constaten els freqüents reventons i talls d’aigua que patim els veïns i veïnes de Xàtiva.

Segons el regidor de Xàtiva Unida Hèctor Cuenca, “La ciutadania no pot seguir pagant els efectes de la mala gestió del senyor Reig, que fins i tot ha estat sancionada als tribunals. És prioritari que l’ajuntament invertisca més en la xarxa d’aigua potable i per a açò necessitem de tots els recursos possibles, no podem permetre’ns el luxe de perdre’n per la inacció d’un regidor. A Xàtiva tenim la sort de disposar d’un abastiment assegurat d’aigua i no pot ser que hagem de pagar més de 150.000€ cada any a una empresa per a comprar aigua perquè el regidor d’aigües prefereix gastar-se els diners en obres mediàtiques que en arreglar les canalitzacions i els dipòsits d’aigua.”

Manca d’inversió en aigües en els pressupostos de 2021

Més enllà de la pèrdua d’aquestes ajudes, la manca d’aposta municipal per millorar el servei d’aigua potable al nostre municipi es pot vore als pressupostos per a l’any 2021 que solament consignen una quantitat inferior a 150.000€ per a la reparació del canal de Bellús, dels dipòsits del Bellveret i de la xarxa nº1, la més afectada i que dona servei al casc antic.

En el plenari extraordinari del passat divendres 13 el portaveu de Xàtiva Unida, Miquel Lorente explicava que “No entenem que en un pressupost de 33 milions d’euros solament es destinen 62.000€ a la reparació d’una de les xarxes que està en les pitjors condicions com és la xarxa nº1. Ens sembla una broma que per a intervindré en un lloc tan sensible i de vital importància com és el depòsit de Sant Josep, tot i que hi ha una sentència judicial per els desperfectes que està provocant als veïns, s’invertisquen solament 35.000€. No entenem que per a la reparació del canal de Bellús es destinen solament 47.000€. Açò es difícil d’entendre en l’ordre de prioritats de qualsevol governant.”

Add Your Comment