Xàtiva Unida traslladarà la Biblioteca i l’Arxiu Municipal al Convent de Santa Clara.

· La idea és crear un “espai cultural divers” que albergue també un museu de les arts gràfiques i el gravat

Xàtiva Unida vol traslladar la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal al Convent de Santa Clara. Així ho ha explicat Miquel Lorente en roda de premsa aquest matí on ha dit que «apostem per un pla d’usos participat per a Santa Clara» a la vista que fins al moment només s’ha contemplat l’ús de la vesant de l’edifici que dóna a l’avinguda Selgas.

La idea de Xàtiva Unida és que a la vesant del Carrer Moncada es trasllade la Biblioteca Municipal i l’Arxiu Municipal convertint Santa Clara en «un espai cultural dinàmic cultural i divers» que puga incloure a més «la creació d’un museu del paper, arts gràfiques i gravat».

Xàtiva Unida traslladarà la Biblioteca i l’Arxiu Municipal al Convent de Santa Clara.

Xàtiva Unida traslladarà la Biblioteca i l’Arxiu Municipal al Convent de Santa Clara.La idea és crear un “espai cultural divers” que albergue també un museu de les arts gràfiques i el gravat.https://xativaunida.org/2019/05/24/xativa-unida-traslladara-la-biblioteca-i-larxiu-municipal-al-convent-de-santa-clara/?preview_id=2098&preview_nonce=024e67cc1c&preview=true&_thumbnail_id=2099

Gepostet von Xàtiva Unida am Freitag, 24. Mai 2019

L’actual regidor de Biblioteca i Gran Teatre i número tres de la candidatura, Alfred Boluda ha reconegut que «A Xàtiva hi ha una manca d’instal·lacions culturals» i ho ha enllaçat amb el «col·lapse» que pateix tant l’Arxiu Municipal com la Biblioteca.

Boluda ha dit que «Xàtiva necessita referents culturals d’altre tipus» i ha proposat incloure en aquest edifici un espai expositiu amb «la creació d’un museu del paper, arts gràfiques i gravat» que acollirà el fons Blai Bellver «que s’han adquirit ja després de més de tres anys de gestions».

Amb aquesta mesura la biblioteca municipal que compta amb més de 90.000 usuaris anuals, podria passar de tenir 400 metres quadrats a més de 2000. A més la proposta de Xàtiva Unida contempla que els espais que s’alliberen de les actuals ubicacions de biblioteca i arxiu es dedicaran a sales d’estudi i necessitats administratives diverses.