• Pensa en enfortir la responsabilitat de l’ajuntament sobre aquest servei públic de primera necessitat fent servir l’empresa pública PROEXA.
  • Miquel: «renovar la xarxa d’abastiment d’aigüa és un projecte valent i prioritari per a la ciutat»

La renovació de la xarxa d’abastiment d’aigüa de Xàtiva forma part de les prioritats que té Xàtiva Unida. Amb un termini d’execució aproximat de sis anys, els units volen renovar per complet les quatre principals xarxes d’aigüa de la ciutat que segons mantenen «fa més de dos dècades necessiten una inversió decidida i valenta».

Segons les dades tècniques amb les quals está treballant Xàtiva Unida, la renovació suposaria una inversió total de 3.221.634 euros i podria donar inici a finals de 2020. Aquesta inversió pot a collir-se a les ajudes econòmiques dels fons europeus EDUSI que suposaran el 60% del cost mentre que la resta formarà part d’una «obra prioritària» dins el pressupost municipal de almenys, els sis pròxims anys.

Xàtiva Unida ha posat la vista en 2020 com a data d’inici d’aquesta obra que segons diuen «ha de fer-se de forma coordinada i evitant al màxim les molèsties» fins a 2026. A més, la idea contempla també incloure l’empresa municipal PROEXA en l’abastiment d’aigüa de forma que «quede blindada la municipalització d’un servei públic tan important com és l’abastiment d’aigüa» ha explicat el candidat a l’Alcaldia per Xàtiva Unida Miquel Lorente.

Aquesta iniciativa ha estat valorada també per Miquel “per que es tracta d’un projecte valent i prioritari per a la ciutat» i ha destacat «que es tracta d’allò que mai s’ha afrontat amb decisió per les diferents corporacions però que demanda la població amb urgència, des de fa més de vint anys»