Miquel Lorente anuncia que es baixarà un 30 % el sou de 50.000 euros que ara cobra l’alcalde

• Xàtiva Unida també posarà fi als “càrrecs de confiança” i “col·locació d’amics” a l’Ajuntament

El candidat de Xàtiva Unida Miquel Lorente promet que mantindrà el seu salari actual, inferior al que rebia de professor, i que posarà fi als càrrecs de confiança perquè l’ajuntament “no siga una agència de col·locació d’amics i de gent afí”

El candidat a alcalde per Xàtiva Unida, Miquel Lorente, ha anunciat que la seua primera decisió en ser investit alcalde serà rebaixar el salari que rep la primera autoritat municipal. “No sóc partidari de què l’alcalde de Xàtiva cobre, des del 2015, 50.044 euros bruts anuals. Tampoc considere oportú ni coherent que siga el cinquè alcalde de la província de València que més diners percep per la seua tasca, pràcticament el mateix que l’alcaldessa d’una capital de província com Castelló (52.867 euros)”, afirma Lorente. Per damunt del salari de l’alcalde de Xàtiva només es troben, a tota la provincia de València, els alcaldes de Mislata (52.224,48 €), Sagunt (55.770,30 €), Burjassot (56.100€) i Valencia (82.602,94€) totes aquestes ciutats amb molt més nombre d’habitants que Xàtiva.

L’actual primer tinent d’alcalde assegura que, en cas de ser elegit alcalde, mantindrà el seu salari en el mateix nivell que ara rep: 35.000 euros bruts anuals. En concret, 1.915 euros nets mensuals. Per tant, la baixada salarial respecte al que cobra l’actual primer edil socialista seria d’un 30 %.

A més, Lorente afirma que, al contrari del que ha ocorregut en l’actual legislatura, ell no estaria disposat a rebre cap altre ingrés d’una administració pública, com són les assistències a les reunions del Consorci de Residus (COR).

Acabar amb els “càrrecs de confiança”

Aquest compromís “ètic i estètic”, segons Miquel Lorente, forma part d’un paquet de mesures d’“higiene democràtica” per fer que l’Administració municipal “no siga vista com una forma de guanyar-se la vida per a alguns, ni tampoc una agència de col·locació d’amics i de gent políticament afí”.

En eixe sentit, ha anunciat que posarà fi als anomenats “càrrecs de confiança”. “És possible que en la plantilla que ara mateix té l’ajuntament puguen haver persones destinades a altres llavors que es puguen considerar convenients. Però, en cas de tindre necessitat d’ampliar la plantilla, qualsevol professional, independentment de què siga periodista, secretari personal o tècnic de Cultura, ha de passar per un procés obert, de mèrit, de capacitat i de competència, per a què totes les persones interessades en eixa feina, siguen de Xàtiva o d’un altre municipi, puguen treballar en l’ajuntament amb les mateixes opcions que un altre. La Xàtiva ben relacionada no pot tindre més drets públics que la Xàtiva sense padrins. Per ètica, i també per estètica: l’ajuntament ha de donar exemple a les empreses”, sosté Miquel Lorente.