Una nova zona verda a l’avinguda Ausiàs March serà exemple de com guanyar espai per a les persones.

• Convertir en una zona enjardinada part de l’avinguda Ausiàs March serà exemple de com ampliar l’espai per a les persones a altres zones de la ciutat.

• Un carril bici creuarà Xàtiva i unirà la via verda de l’estació amb la via cicle turística de La Cova Negra.

Xàtiva Unida vol convertir una bona part de l’avinguda Ausiàs March en una zona de jardí i de parc. La mesura contempla poder ser traslladada a altres zones de la ciutat amb necessitats d’ampliar l’espai per a les persones. Miquel Lorente a atès als mitjans de comunicació hui davant la parada de bus urbà de l’estació de trens. En aquesta zona Miquel ha explicat el projecte que s’ha valorat en 300.000 euros i que convertirà dos vials que actualment són per al trànsit en una nova zona verda al centre de Xàtiva. Aquesta proposta ha estat inclosa en l’apartat «ciutat habitable» que el col·lectiu ha elaborat en el seu procés amb la ciutadania. Per a Miquel aquesta proposta tracta de «recuperar la terra i allò que és verd» i ha afegit que «va encaminada a incrementar l’espai enjardinat d’una zona amb una elevada densitat de població però on més del 80 per cent de l’espai es dedica al transit rodat». Algo que ha qualificat de «errada urbanística» al confluir dos avingudes amb dos carrils en una zona de quatre «amb una utilitat testimonial» i que sovint ocasiona problemes de trànsit. Aquesta idea pot ser traslladable a altres zones de la ciutat amb necessitats d’anar substituint l’espai de l’asfalt en «espai per a les persones». Miquel ha afegit també que «actuacions com aquesta aniran precedides amb el conseqüent consens veïnal». Miquel ha mostrat l’espai als mitjans de comunicació aquest matí i també ha anunciat que es construirà un carril bici en model de «ciclo calle» des de la Baixada de l’Estació on està previst arribe la zona verda de l’antiga via cap a Manuel. Aquest carril creuarà Xàtiva per l’ Albereda fins a l’Avinguda Selgas on es connectarà amb el camí de Genovés i la ruta ciclo-turística de La Cova Negra. Miquel ha dit que «Proposem un espai resultat d’un procés participatiu donant-li una nova mirada amb personatges històrics dónes de la ciutat i que a més aconseguisca reduir la contaminació acústica en un 20% i fins i tot la temperatura en 2 graus».

Add Your Comment