Xàtiva Unida proposa fer gratuïta i per a totes les famílies, l’escolarització de xiquetes i xiquets d’entre zero i tres anys. La iniciativa començaria per generar ajudes municipals a l’actual ajuda de la Generalitat per a escolars de 2 a 3 anys i fer progressiva aquesta ajuda fins arribar en quatre anys a la totalitat d’edat preescolar per a tota la població.

Tal com ha explica el candidat a l’alcaldia per Xàtiva Unida Miquel Lorente «entenem la coeducació com una estratègia de ciutat, al nostre programa proposem impulsar un projecte de ciutat que implique a totes les regidories de forma transversal».

Miquel ha manifestat també que «no sols implantarem un pla d’ajudes municipals que asseguren l’accés a l’ensenyament de 0 a 3 anys, sinó que continuarem millorant les nostres instal·lacions educatives i pacificant el transit en els seus entorns, repensarem els parcs de la ciutat per convertir-los en espais més amables i familiars i amb materials més naturals i verds que potencien la connexió amb la natura, sense deixar de banda la promoció de l’esport de base».

Per això dins del seu programa de govern contemplen que en els 4 anys vinents, es complemente la xarxa pública i concertada, i garantir la universalització i gratuïtat en l’escolarització de 0 a 3 anys. Per això dedicaran una consignació de 250.000 euros que subvencione l’altra part del bo infantil que actualment ofereix la Conselleria d’Educació, d’aquesta forma s’aconseguirà a la gratuïtat de totes les places de 2 a 3 anys de la ciutat, en les 5 escoles autoritzades fent que a les 54 places públiques de 2 a 3 anys creades fins ara se li sumen un centenar de places conveniades.

Aquesta mesura ha estat acordada en el procés de trobada entre Xàtiva Unida i la ciutadania per tal de conéixer les necessitats educadores de la població infantil i ostentant la regidoria d’educació l’actual número dos de la llista a les municipals, Amor Amorós. Amb aquesta mesura, fruit del consens social, la totalitat de la població infantil de Xàtiva tindrà accés a l’escolarització infantil que és garantia d’igualtat i millora les taxes d’abandó escolar que es dóna en edats més avançades.