Xàtiva Unida organitza la presentació del llibre «Fascismo Mainstream» i reprén la seua programació cultural

El proper 15 d’abril, a les 19:30, en el Saló d’Actes de la Casa de Cultura, de la mà del seu autor, Carles X. Senso, tindrà lloc la presentació de “Fascismo Mainstream, llibre on s’aborda l’auge de l’extrema dreta en relació a les plataformes digitals i els mitjans de comunicació. Senso, doctor en Història i llicenciat en Periodisme, fa un estudi exhaustiu sobre la qüestió aportant dades molt recents i esclaridores amb la intenció d’advertir-nos des de i amb la Història sobre el sinistre perill de l’ascens postfeixista.

Amb aquesta presentació i després del parèntesi obligat per la pandèmia, Xàtiva Unida comencem de nou la nostra programació cultural. Entre els mesos d’abril a juny es realitzarà la presentació de tres llibres, publicats en el darrer any, amb una temàtica diversa però ben interessant, tant per l’actualitat com pels plantejaments que aporten.

Un mes després, el 21 de maig, a la mateixa hora i lloc, de la mà de Rosa Solbes, Laura Peris i Pau Viciano es presentarà “Quinze Dones Valencianes, llibre publicat per l’editorial Afers sota la direcció d’Antoni Furió. En aquesta obra s’hi apleguen quinze estudis de quinze autores i autors sobre quinze dones valencianes de diferent època i condició. Dones excloses i marginades del relat històric per ser dones però també per ser valencianes. Així, descobrirem les biografies d’Alejandra Soler, Maria Cambrils, Jerònima Galés, Germana de Foix… científiques, reines, mestres, sindicalistes, impressores…

Finalment, el 17 de junyMa Jesús Pérez Espí presentarà el llibre “Mercedes Sanz-Bachiller. Biografia política, recentment editat per la Universitat de València. L’autora, professora d’Història a l’IES Josep de Ribera, traça el recorregut públic de la vídua d’Onésimo Redondo, fundador de les JONS. Una dona que va estar a la primera línia política en la llarga dictadura franquista, en uns llocs copats exclusivament per homes. Una dona que, malgrat defensar els valors i el paper que el la dictadura reservava a les dones, portà fins a la seua jubilació el 1979 una vida activa.

Amb aquestes activitats, Xàtiva Unida persevera en la seua tasca cultural que, en anys anteriors, s’ha concretat en recitals poètics, exposicions, visites guiades tematitzades, conferències, presentacions de llibres… Com s’afirma des del col·lectiu “cal treballar per la cultura no sols perquè ens facilita oci, sinó perquè és indispensable per a transformar la realitat, per avançar cap a una altra societat”.

Tots els actes són d’entrada lliure i complint en tot moment amb les mesures sanitàries i d’aforament.

Add Your Comment